Hur kan jag tipsa redaktionen?

Vi är alltid tacksamma för tips om både små och stora nyheter. Tveka inte att höra av dig om du har ett förslag!

Du kan mejla [email protected], använda formuläret på mellanbygden.nu/tipsa eller höra av dig direkt till någon av våra medarbetare.

För dig som vill vara anonym

Som uppgiftslämnare till Mellanbygden får du vara anonym, men det är bra om vi på redaktionen kan komma i kontakt med dig. Det är därför bra om du lämnar kontaktinformation.

I Sverige har du en grundlagsskyddad rättighet att tipsa nyhetsredaktioner, som inte får lämna ut din identitet till utomstående. Om exempelvis någon inom offentlig sektor över huvud taget efterfrågar en källa kan det vara ett brott mot grundlagen.

Att tänka på när du tar bilder!

Det är viktigt att du som agerar läsarfotograf tänker dig för. När du fotograferar människor behöver du tänka på deras integritet. Gå inte för nära och respektera människors privatliv. Detsamma gäller naturligtvis myndigheters avspärrningar och påbud. När du skickar in en bild eller video ger du oss tillåtelse till publicering, i annat fall måste detta framgå i ditt mejl eller MMS. I ett nyhetsintensivt läge kan vi alltså komma att publicera materialet innan vi talat med dig.